Maribelle; een puur Nederlandse appel
Maribelle is geboren in Altforst in het Land van Maas & Waal.
Fruitteler en privé-veredelaar Ir. Piet de Sonnaville maakte in 1992 de kruising waar de appel, die nu Maribelle heet, uit is ontstaan. Een van de ouders van de Maribelle is de bekende Elstar-appel. Maribelle viel van het begin af aan op door de smaak, goede bewaarbaarheid en uit stalleven.
“Een volrijpe en verse Maribelle smaakt als een goede mandarijn”
– Ben de Sonnaville, Altforst
Duurzaam geteeld
Maribelle combineert de fantastische smaak van de Elstar met de stevigheid, sappigheid en bewaarbaarheid van de andere kruisingsouder. Het resultaat: een unieke, typisch Nederlandse appel. Maribelle is erg lekker als handappel, maar dankzij de stevigheid, sappigheid én het feit dat Maribelle niet snel bruin verkleurt is Maribelle ook zeer geschikt voor verwerking in gerechten of bijvoorbeeld als appelpartjes in fruitsalades.
Maribelle is weinig gevoelig voor ziektes en plagen. Maribelle is daaroor uitermate geschikt voor een duurzame teeltwijze.