Duurzaam fruit

Duurzame teelt met oog voor het milieu

Duurzaam fruit2019-01-21T16:28:40+00:00

Duurzame fruitteelt heeft de toekomst

Op een prachtige plek in Est gelegen in de Betuwe ligt ons duurzame fruitteeltbedrijf. Wij staan voor behoud van milieu, natuur en landschap.

Bij het telen van onze Maribelle appels passen we het principe van duurzame fruitteelt toe. Dat wil zeggen dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt om ongedierte in de fruitbomen te bestrijden. Ook voor de bemesting gebruiken we als het even kan alleen maar natuurlijke middelen. Duurzame Appels zijn niet alleen lekkerder, ze zijn ook gezonder, omdat je bij het eten ervan immers geen restanten van schadelijke bestrijdingsmiddelen binnenkrijgt. De Maribelle appel blijkt prima bestand tegen allerlei ziekten zonder dat hier bestrijdingsmiddelen aan te pas hoeven te komen.

Kies voor duurzaam fruit

Onze producten komen van Nederlandse akkers waardoor er minder producten uit verre landen worden ingevlogen. Op onze akkers passen wij duurzame teelt toe om het milieu zoveel mogelijk te sparen. Er wordt wel aan ongediertebestrijding gedaan maar hiervoor wordt uitsluitend gespoten met stoffen van natuurlijke herkomst zoals zwavel. Zwavel komt in de natuur gewoon voor en bevat dus geen schadelijke stoffen. Onze appels worden met zorg voor de natuur geteeld en zijn bovendien zeer smakelijk.

Onze Maribelle is een friszoete appel die uitstekend geschikt is voor het maken van een lekkere appeltaart of voor appelmoes zoals oma die vroeger maakte. Onze manier van fruitteelt zorgt bovendien voor een natuurlijk evenwicht en diversiteit aan flora en fauna. Daar genieten wij mensen dan weer met volle teugen van, net als van onze Maribelle appels.

Maribelle appels kopen?

Heeft de Maribelle uw interesse gewekt? kijk dan op onze kaart waar u de appel kunt kopen, of neem geheel vrijblijvend contact met ons op. Wij staan u graag te woord.